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INFORMAL OPINION 2014-04 

Sharing Law Office Resources with Non-firm Lawyer 

You ask i f a lawyer who is not affiliated with your law f i rm may regularly use your 

firm's mailing address, conference room, and phone system. You indicate you plan to charge a 

fee for such regular usage of these resources. 

arrangements, so long as your f i rm and all resource-sharing attorneys implement and maintain 

appropriate safeguards to insure compliance with the following Rules: Rule 1.6 (Confidentiality 

of Information), Rule 1.15 (Safekeeping Property), Rule 7.1 (Communications Concerning 

Lawyer's Services), and Rule 7.5 (Firm Names and Letterheads). As we have previously opined 

on many aspects of office sharing arrangements, we refer you to the following opinions: 

Informal Opinion 97-09 (Regarding Letterhead, Business Cards and Other Listings for Attorneys 

Sharing Office Space Who are Not Partners); Informal Opinion 98-11 (Attorneys Sharing Office 

Space and Information); Formal Opinion 40 (Sharing of Office by Non-partner Attorneys); and, 

Informal Opinion 05-18 (Advertising by Attorney Licensed but not Resident in Connecticut). 

"Attorneys involved in an office-sharing arrangement must ensure that in all 

communications made about the nature of their practice, the public is not confused, deceived or 

misled that there is any f i rm, partnership, corporate, "of counsel" or other relationship between 

The Connecticut Rules of Professional Conduct do not prohibit such 
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the attorneys when no such relationship exits. * * * I f a potential client appears confused about 

the relationship among the attorneys in such an arrangement, the attorney should take steps to 

resolve this confusion, including making an affirmative disclaimer of any affiliation with the 

other attorneys in the shared office space." D. C. Bar Ethics Opinion 303 "Sharing Office Space 

and Services by Unaffiliated Lawyers" (2001). These same concerns should be addressed when 

entering into regular resource-sharing arrangements. 

In conclusion the resource-sharing arrangements that you propose are permitted by the 

Connecticut Rules of Professional Conduct provided that all participating lawyers implement and 

maintain appropriate safeguards to preserve client confidentiality, maintain the safekeeping of 

client property, and make clear that the law practices are not affiliated with one another in any 

way, other than in their resourceTsharing arrangement. 
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